woensdag 20 mei 2015

Gevraagd: mensen met een beperking voor testpanel app toegankelijkheid sportaccommodaties

Het Mulier Instituut en Foqus Consultancy ontwikkelen met steun van het Revalidatiefonds een app om informatie te verzamelen over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. Voor het testen van de app wordt een panel samengesteld van mensen met een beperking. U bezoekt en beoordeelt met behulp van de app sportaccommodaties in uw eigen buurt, zoals de bereikbaarheid van het gebouw of park en de bruikbaarheid van de sportruimtes en bijvoorbeeld kantine. Uw ervaringen met de app worden verzameld om eventuele gebruiksproblemen op te lossen. Aanmelden kan via de site van het Mulier Instituut

 Het doel van de app is de kennis vergroten over de toegankelijkheid van sportaccommodaties en het stimuleren van verbeteracties. Doordat mensen met een beperking de app uiteindelijk zullen gebruiken en hun belevingen met sportvoorzieningen delen ontstaat een database voor alle mensen met een beperking en andere betrokkenen.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en mede ondersteund door Stichting Onbeperkt Sportief, Dirk Kuyt FoundationGehandicaptensport NederlandMee Nederland en KNLTB.