woensdag 17 december 2014

Scholing interculturele communicatie

Het programma Revalidatie, Sport en Bewegen gaat komend voorjaar een 1-daagse scholing interculturele communicatie organiseren voor zorgprofessionals. Tijdens bijeenkomsten met sport- en beweegconsulenten is deze vraag opgekomen omdat meerdere consulenten te maken hebben/krijgen met patiënten uit andere culturen. Deze scholing is opgezet voor collega’s die al de training motivational interviewing hebben gevolgd en zich willen verdiepen in hoe ziekte, gezondheid, motivatie en het motiveren van mensen in verschillende culturen werkt en hoe je daar als professional vervolgens effectief mee om kunt gaan.

De training ‘Doeltreffend omgaan met culturele verschillen’ geeft je een solide basis voor interculturele communicatie. Je leert cultuurverschillen beter te duiden en je vergroot je inzicht in het ontstaan van misverstanden in interculturele communicatie en hoe je die kunt voorkomen. Door deze kennis, bewustwording en vaardigheden word je effectiever.

Tijdens deze dag gaan we onder andere in op:

  • Cultuur: waarom vinden we vanzelfsprekend wat we vanzelfsprekend vinden?
  • Dimensies van culturele verschillen: dezelfde fundamentele thema’s, andere logica
  • De vijf uitdagingen van interculturele communicatie

Kosten bedragen voor deelnemers aan het programma Revalidatie, Sport en Bewegen € 50 en voor overige deelnemers € 100. Er kunnen maximaal 16 personen aan deze dag deelnemen. In overleg met de deelnemers wordt een centrale locatie bij een revalidatie-instelling gezocht.

Ben je geïnteresseerd in deze 1-daagse training? Stuur dan een email naar Hans Leutscher met je naam en functie, eventueel gebundeld per revalidatie-instelling.