maandag 15 december 2014

Special Olympics Team NL klaar voor de strijd!

Foto: Team NL 2015 | Credits: Rachelle Photography

Bunnik, 15 december 2014 Afgelopen weekend zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Games 2015. De 65 sporters met een verstandelijke beperking van Special Olympics Team NL zullen in juli 2015 op het vliegtuig stappen naar Los Angeles. In Amerika zullen de levens van Team NL voor goed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Dit weekend maakten alle 65 sporters, 22 coaches en 7 stafleden voor het eerst kennis met elkaar in hun voorbereidingen op weg naar goud! Via kennismakingsspellen en -opdrachten leerden Team NL elkaar gedurende het weekend beter kennen. Het weekend begon echter met een videoboodschap van Minister Edith Schippers.

“Hoe je ook presteert, je doet mee en daarmee zijn jullie een inspiratie voor anderen. Want jullie laten zien hoe leuk sporten is en hoe goed dat is voor je zelfvertrouwen en dat vind ik geweldig! Heel veel succes met de voorbereidingen en veel plezier met elkaar. Zet ‘m op!” aldus Minister Schippers.

Bekende Nederlanders betrokken
Verder waren er ook een aantal bekende Nederlanders betrokken bij de voorbereidingen op een succesvolle uitzending naar LA. Acteur Dave Mantel gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij in de toekomst weten hoe om te gaan met media aandacht. Voormalig topschaatser Carl Verheijen en actrice/Special Olympics sporter Lize Weerdenburg beantwoordde vragen o.a. over hun sport ervaringen en adviseerde hoe te presteren in LA. Voormalig topatleet Nelli Cooman verzorgde een training voor Team NL en gaf hun tips voor de warming-up. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training voor de sporters, zodat zij in LA altijd in zichzelf blijven geloven.

Special Olympics World Games 2015
Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De 65 sporters en 22 coaches van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Changing lives, changing attitudes!

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.