dinsdag 4 augustus 2015

Special Olympics World Games succesvol afgesloten!

Foto: Special Olympics Team NL werd opgewacht door honderden fans | Credits: Rachelle Photography

Bunnik, 4 augustus 2015 – Vanochtend zijn de sporters van Special Olympics Team NL teruggekeerd naar Nederland na de succesvol verlopen Special Olympics World Games in Los Angeles! Op Schiphol werden zij opgewacht door honderden oranje gekleurde fans.

De 65 sporters behaalden maar liefst 17x goud, 33x zilver, 20x brons en nog vele vaantjes voor de vierde t/m achtste plaats. De sporters keren niet alleen terug met de behaalde wereldprestaties, maar naar verwachting ook met meer zelfvertrouwen, betere sociale vaardigheden en hun zelfredzaamheid zal sterk verbeterd zijn.

Uit onderzoek blijkt dat deelname aan World Games het leven van de sporters blijvend positief heeft veranderd. De mentale fitheid van de sporters is enorm verbeterd. In het onderzoek is gekeken naar 12 verschillende mentale vaardigheden en 12 verschillende mentale eigenschappen. Bij alle 24 factoren zijn duidelijke verschillen waargenomen, alle positief. Deelname aan de Special Olympics World Summer en Winter Games blijkt een groot positief effect te hebben op het geloof en vertrouwen in eigen kunnen van deze sporters met een verstandelijke handicap.

Be a Fan of Team NL!