donderdag 11 december 2014

Werkbezoek VWS aan Maasstad Revalidatie

Foto: Sporten in Emmen | Credits: Rachelle Photography

Namens het Ministerie van VWS brachten Elvira Stinissen, beleidsmedewerker, Peter Kerklaan, projectleider kennisinfrastructuur en Sytske de Jong, beleidsmedewerker, op 25 november een bezoek aan de revalidatie afdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en zagen met eigen ogen wat het programma Revalidatie, Sport en Bewegen voor effect heeft. 

Het werkbezoek startte met een presentatie van de resultaten van de tussentijdse meting van het programma door Erna Mannen, programmamanager en Lonneke Schijvens, programmacoördinator. Aansluitend werd er gesproken met Natasja Jongenotter, zorgmanager, Marie-José Keijzers, teamleider en Jurrian van der Sijde en Jelle Esser, bewegingsagogen van het Maasstad Ziekenhuis over het belang van sport en bewegen voor revalidanten en de ervaringen die het Maasstad Ziekenhuis daarmee heeft. Het belang van sport- en beweegervaringen van de (ex) revalidanten tijdens de revalidatieperiode werd ook hier benadrukt.

Ministerie van VWS: "Wij waren onder de indruk van de bevlogenheid van de medewerkers van het Sportloket. Ook viel het op dat het revalidatiecentrum voor een goede borging van de doorverwijzingen vanuit de revalidatieartsen naar het Sportloket heeft gezorgd door deze mogelijkheid toe te voegen aan het patiëntendossier. Daarnaast begrepen wij dat de medewerkers helaas nog veel tijd bezig zijn met het inzichtelijk krijgen van waar hun patiënten het sporten en bewegen (verder) op kunnen pakken in de regio. Wij hopen dat de introductie van het nieuwe gehandicaptensportbeleid, waarin veel aandacht is voor de vindbaarheid van het (aangepaste) sport- en beweegaanbod, het voor de medewerkers van het Sportloket en voor de potentiële sporters zelf makkelijker maakt inzicht te krijgen in waar ze terecht kunnen.”

Voor de website Sport & Strategie werd een artikel geschreven over een structureel actieve leefstijl voor revalidanten. Klik hier voor het artikel.